
Spansk Tortilla
Dette er en god Spansk ret, der er hurtig at lave, og så gør det jo ikke nogen at den også smager godt, altid et hit her hjemme.
Ingredienser
- 1 løg finthakket
- 400 g kartoffel skåret i store tern
- 8 æg
- 4 fed hvidløg presset
- 1 tsk salt
- sort peber friskkværnet
- 3 spsk olivenolie
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille finthakket
Sådan gør du
- Steg løgene på en stor pande i olivenolie ved middelvarme, til de er bløde og klare. Tag løgene af panden og sæt dem til side. Tilsæt kartoffeltern på den varme pande og steg disse, mens de vendes tit, når de har fået farve skrues der ned for varmen, når kartoflerne næsten møre, kom løgene på panden til kartoflerne igen og læg låg på lad dem stå i ca 5-7 minutter.
- Pisk æg sammen med hvidløg, salt og peber og hæld blandingen over kartofler og løg på panden. Læg igen låg på og lad den spanske tortilla bage på komfuret i ca.30 minutter – ved mellem lav til middel temperatur. Efter 30 minutter burde tortillaen fået en fin stegeskorpe og hvis den stadig er lidt utilberedt på midten kan den bages videre under låg ved svag varme.
Noter
Denne tortilla kan tilsættes alle mulige grønsager og kød det er kun fantasien der sætter grænser prøv min tortilla med Chorizopølse og bacon