Boller med hørfrø

Boller med hørfrø

Antal 12 Stk

Ingredienser
  

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 dl græsk yoghurt 2 %
  • 2 tsk. flydende honning
  • 2 tsk. salt
  • 100 g havregryn
  • 40 g hørfrø
  • 300 g manitobahvedemel
  • 1 spsk. havregryn
  • 1 spsk. hørfrø

Sådan gør du
 

Opløs gæren i vand i en skål. Rør yoghurt, honning, salt, havregryn og hørfrø i.

    Tilsæt herefter mel lidt ad gangen, og rør godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havregrød.

      Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 10 timer eller natten over.

        Læg bagepapir i en bradepande. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd. Sæt dem tæt sammen i bradepanden, så de vokser sammen under bagningen.

          Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.

            Tænd ovnen på 220°.

              Pensl bollerne med vand, og drys med havregryn og hørfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl på en rist.

                Opløs gæren i vand i en skål. Rør yoghurt, honning, salt, havregryn og hørfrø i.

                  Tilsæt herefter mel lidt ad gangen, og rør godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havregrød.

                    Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 10 timer eller natten over.

                      Læg bagepapir i en bradepande. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd. Sæt dem tæt sammen i bradepanden, så de vokser sammen under bagningen.

                        Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.

                          Tænd ovnen på 220°.

                            Pensl bollerne med vand, og drys med havregryn og hørfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl på en rist.