Kartofelboller

Kartofelboller

Denne opskrift er god hvis man har nogle kortofler til overs fra dagen før
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 175 gr kartofler eller 150 gr kartoffelmos
  • 2 dl mælk lillefingervarmt
  • 25 gr gær ca 25 gr
  • tsk groft salt 1 tsk salt hvis kartoffelmosen er saltet)
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 550 gr hvedemel måske lidt mere eller mindre
  • 50 gr blødt smør

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem møre i en gryde med vand. Hæld vandet fra kartoflerne og pisk dem til en glat kartoffelmos.
  • Bruger man en rest kartoffelmos, kan man springe direkte til næste punkt.
  • Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt kartoffelmos, salt, sukker, æg, hvedemel og smør og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også samles på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til 12 lige store boller.
  • Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
  • Bag kartoffelbollerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl bollerne på bageristen og server dem lune eller kolde.
  • Bollerne holder sig bløde i 2-3 dage i en lufttæt pose. De kan desuden fryses.