Godt rugbrød fra Gilleleje

Vores Gilleleje rugbrød

Giver 2 stk. rugbrød på 900 gram
Antal 2 stk

Ingredienser
  

Dag 1

140 gr. Knækkede rugkerner

140 gr. Knækkede hvedekerner

150 gr. Hørfrø

140 gr. Solsikkekerner

20 gr. Mørk maltmel

50 gr. Rugsurt

5 gr. Frisk gær – eller 1 gr. tørgær

4 dl. Vand

Dag 2 :

240 gr. Hvedemel

240 gr. Rugmel

30 gr. Salt

10 gr. Frisk gær eller 2 gr. tørgær

4 dl. Vand

1 håndfuld Græskarkerner til topping (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Dag 1 Gæren røres sammen med vandet – ved tørgær blandes gæren i melet Det hele hældes i røremaskinen Rør det godt sammen (ca. 5 minutter) Overdæk skålen og lad det stå på køkkenbordet min 8 timer gerne natten over
  • Dag 2 Gæren røres sammen med vandet – ved tørgær blandes gæren i melet Det hele hældes i røremaskinen Rør det godt sammen (ca. 5minutter) Lad det stå i skålen 1-2 timer overdækket Smør 2 forme Fordel dejen i de 2 forme ca. 1000 gr i hver, pres græskarkernerne ned i brødet og lad dem hæve 1-2 timer med film over (så de ikke bliver tørre) Sæt oven på 185 grader Når oven er varm sættes brødene ind, de skal bage ca. 1 time – til kernetemperaturen er 98 – 100 grader Tag brødene ud ag formen og lad dem afkøle på en rist.
    De kan herefter evt. ligges i en plast pose hvis man ikke ønsker en alt for hård skorpe.