Tun frikaddeler

Tunfrikadeller

Gode tunfrikadeller med smag
Antal 0

Ingredienser
  

  • 2 dåser tun i vand Tun i olie kan også bruges
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk forårsløg
  • 0.5 bdt persille
  • 0.5 bdt purløg
  • 0.5 stk citron
  • 0.5 stk skalotteløg
  • 0.5 stk chili
  • 6 spsk havregryn
  • 3 stk æg
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • salt
  • peber
  • 0.5 dl kapers

Sådan gør du
 

  • Åben tun dåserne, hæld tunen i en si og lad dem dræne for væde.
  • Snit skalotteløg, forårsløg, purløg, persille og chili fint. Pres hvidløg. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Riv skallen fra citronen og pres derefter saften fra en halv citron ud over. Gem den anden halvdel til dressingen.
  • Nu blandes havregryn, æg, stødt spidskommen, stødt koriander og lidt salt og peber sammen med blandingen i skålen. Til sidst tilføjes to dåser drænet tun.
  • Bland frikadelle massen godt sammen.lad frikadelle masen trække 15-20 minutter i køleskabet. Form nogle jævne og faste frikadeller med hænderne og læg over på et stykke bagepapir.
  • Varm en stor pande med massere af neutral olie. Når panden er varm steges frikadellerne ca. 5-7 min på hver side (se hvordan det perfekte resultat opnås i videoen ovenfor)
  • Når frikadellerne er færdigstegt lægges de i et fad. Behold panden på høj varme og svits kapers af i 2-3 minutter. Derefter lægges de på et sugende underlag og drysses med salt og til sidst anrettes de på frikadellerne.