Åben tun dåserne, hæld tunen i en si og lad dem dræne for væde.
Snit skalotteløg, forårsløg, purløg, persille og chili fint. Pres hvidløg. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Riv skallen fra citronen og pres derefter saften fra en halv citron ud over. Gem den anden halvdel til dressingen.
Nu blandes havregryn, æg, stødt spidskommen, stødt koriander og lidt salt og peber sammen med blandingen i skålen. Til sidst tilføjes to dåser drænet tun.
Bland frikadelle massen godt sammen.lad frikadelle masen trække 15-20 minutter i køleskabet. Form nogle jævne og faste frikadeller med hænderne og læg over på et stykke bagepapir.
Varm en stor pande med massere af neutral olie. Når panden er varm steges frikadellerne ca. 5-7 min på hver side (se hvordan det perfekte resultat opnås i videoen ovenfor)
Når frikadellerne er færdigstegt lægges de i et fad. Behold panden på høj varme og svits kapers af i 2-3 minutter. Derefter lægges de på et sugende underlag og drysses med salt og til sidst anrettes de på frikadellerne.