
Vores Gilleleje rugbrød
Giver 2 stk. rugbrød på 900 gram
Ingredienser
Dag 1
140 gr. Knækkede rugkerner
140 gr. Knækkede hvedekerner
150 gr. Hørfrø
140 gr. Solsikkekerner
20 gr. Mørk maltmel
50 gr. Rugsurt
5 gr. Frisk gær – eller 1 gr. tørgær
4 dl. Vand
Dag 2 :
240 gr. Hvedemel
240 gr. Rugmel
30 gr. Salt
10 gr. Frisk gær eller 2 gr. tørgær
4 dl. Vand
1 håndfuld Græskarkerner til topping (kan undlades)
Sådan gør du
- Dag 1 Gæren røres sammen med vandet – ved tørgær blandes gæren i melet Det hele hældes i røremaskinen Rør det godt sammen (ca. 5 minutter) Overdæk skålen og lad det stå på køkkenbordet min 8 timer gerne natten over
- Dag 2 Gæren røres sammen med vandet – ved tørgær blandes gæren i melet Det hele hældes i røremaskinen Rør det godt sammen (ca. 5minutter) Lad det stå i skålen 1-2 timer overdækket Smør 2 forme Fordel dejen i de 2 forme ca. 1000 gr i hver, pres græskarkernerne ned i brødet og lad dem hæve 1-2 timer med film over (så de ikke bliver tørre) Sæt oven på 185 grader Når oven er varm sættes brødene ind, de skal bage ca. 1 time – til kernetemperaturen er 98 – 100 grader Tag brødene ud ag formen og lad dem afkøle på en rist.De kan herefter evt. ligges i en plast pose hvis man ikke ønsker en alt for hård skorpe.