Ciabattabrød
Hurtig opskrift på Ciabattabrød, brød der ikke skal æltes
Ingredienser
- 7 Deciliter vand lunkent
- 10 Gram gær
- 2 Teskefulde sukker
- 800 Gram Manitoba hvedemel
- 2 Teskefulde salt
Sådan gør du
- Kom lunkent vand – cirka 30 grader varmt – i en skål. Kom sukker og gær ved og rør det ud med en grydeske.
- Sukkeret og gær skal opløses helt.
- Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen.
- Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør hel ikke for længe.
- Overdæk skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
- Nu skal den hæve i 5-6 timer
- forvarm ovnen til det højeste den kan(275 grader), hvis du har et bagestål, ligges den i ovnen, det giver et bedre resultat
- Hæld nu dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
- Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
- Skær den ud i tre lige store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, hold så meget plads som muligt mellem dem
- Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter – men de skal ikke være helt forkullede.
- Tag ciabattabrødene ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.