Go Back

Ciabattabrød

Hurtig opskrift på Ciabattabrød, brød der ikke skal æltes
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 0

Ingredienser
  

  • 7 Deciliter vand lunkent
  • 10 Gram gær
  • 2 Teskefulde sukker
  • 800 Gram Manitoba hvedemel
  • 2 Teskefulde salt

Sådan gør du
 

  • Kom lunkent vand - cirka 30 grader varmt - i en skål. Kom sukker og gær ved og rør det ud med en grydeske.
  • Sukkeret og gær skal opløses helt.
  • Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen.
  • Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør hel ikke for længe.
  • Overdæk skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
  • Nu skal den hæve i 5-6 timer
  • forvarm ovnen til det højeste den kan(275 grader), hvis du har et bagestål, ligges den i ovnen, det giver et bedre resultat
  • Hæld nu dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
  • Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
  • Skær den ud i tre lige store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, hold så meget plads som muligt mellem dem
  • Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter - men de skal ikke være helt forkullede.
  • Tag ciabattabrødene ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.