Tunfrikadeller
Gode tunfrikadeller med smag
Ingredienser
- 2 dåser tun i vand Tun i olie kan også bruges
- 2 fed hvidløg
- 1 stk forårsløg
- 0.5 bdt persille
- 0.5 bdt purløg
- 0.5 stk citron
- 0.5 stk skalotteløg
- 0.5 stk chili
- 6 spsk havregryn
- 3 stk æg
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk spidskommen
- salt
- peber
- 0.5 dl kapers
Sådan gør du
- Åben tun dåserne, hæld tunen i en si og lad dem dræne for væde.
- Snit skalotteløg, forårsløg, purløg, persille og chili fint. Pres hvidløg. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Riv skallen fra citronen og pres derefter saften fra en halv citron ud over. Gem den anden halvdel til dressingen.
- Nu blandes havregryn, æg, stødt spidskommen, stødt koriander og lidt salt og peber sammen med blandingen i skålen. Til sidst tilføjes to dåser drænet tun.
- Bland frikadelle massen godt sammen.lad frikadelle masen trække 15-20 minutter i køleskabet. Form nogle jævne og faste frikadeller med hænderne og læg over på et stykke bagepapir.
- Varm en stor pande med massere af neutral olie. Når panden er varm steges frikadellerne ca. 5-7 min på hver side (se hvordan det perfekte resultat opnås i videoen ovenfor)
- Når frikadellerne er færdigstegt lægges de i et fad. Behold panden på høj varme og svits kapers af i 2-3 minutter. Derefter lægges de på et sugende underlag og drysses med salt og til sidst anrettes de på frikadellerne.