Go Back
+ servings

grov brød

Dette vil give 3 gode grovbrød - med god smag
Antal 3 stk

Equipment

  • Dejkrog

Ingredienser
  

  • 1 liter koldt vand
  • 25 gram gær
  • 7,5 dl hvedemel
  • 7,5 dl speltmel spelthvede
  • 4 dl grov rugmel
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl rapsolie
  • 0,5 dl sirup
  • 1 spsk salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i lidt vand i røreskålen. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør maskinen i 10-12 min. Lad dejen hæve i ca. 12 timer i køleskab. Tag dejen op og del den i 3 dele. Form til brød og lad den hæve på plade med bagepapir i ca. 45 min. Snit brødene med en skarp kniv og bag ved 200°C i ca. 35 min. Lad dem køle af på bagerist